Wegawoningen

De Wegawoningen

De Wegawoningen vormen de overgang tussen de woontoren en de omliggende lagere bebouwing, maar ook tussen de zeer rustige omleiding van de Burgemeester Bruinemanstraat en de veel drukkere Raadhuisstraat. Entree van de woning, woonkamer en slaapkamers zijn gericht naar de rustige kant. U kunt wel via ramen naar de drukkere (en daardoor vaak gezelligere) Raadhuisstraat uitkijken. U heeft wel contact met de drukke entree van Druten, maar u hoort het niet. Dat is het leuke van de Wegawoning. Het is een zeer ruime en complete woning met wonen op de eerste etage en ook een groot balkon direct grenzend aan de woonkamer.

Indeling

Standaard heeft de Wegawoning een opzet waarbij de eerste etage de woonverdieping is. De woonkamer heeft een grote glazen pui over bijna de volledige breedte van de woning. Daaraan grenst een buitenruimte (balkon) van ruim 12 m2, ruim voldoende voor een grote tafel, vier tuinstoelen, planten, een barbecue e.d. De open keuken sluit op de woonkamer aan. In de keuken bevindt zich een groot raam van vloer tot plafond, waardoor een prettig doorzoneffect ontstaat en de woonverdieping veel daglicht krijgt.

Slaapverdieping

Op de tweede etage bevinden zich twee slaapkamers aan de voorzijde van de woning en een badkamer aan de andere zijde (Raadhuisstraat zijde). Desgewenst kan een muur worden weggelaten om daar één grote slaapkamer te maken.

Toekomstbestendig

De begane grondverdieping geeft de Wegawoning een uniek karakter en maakt het mogelijk in te spelen op de veranderlijke woonwensen. Naderhand kan er bijvoorbeeld een hobby- of werkruimte worden gemaakt of, als er kinderen worden geboren, een speelruimte. Later, gedurende een wijzigende gezinssamenstelling, kan vervolgens de begane grond weer functioneren als berging of garage, maar ook als een praktijk- of werkruimte aan huis.


Voorbeeld indeling woning

        Verdieping 2 Wegawoning